Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne muszle z nadzieniem mięsno- warzywnym. Świetnie nadają się zarówno na kolację, jak i na obiad.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 347
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4456
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3673
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31857
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 347
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4456
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3673
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31857
Składniki
Muszle ugotować według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelać zimną wodą, aby się nie posklejały.
Mięso zmielić w maszynce, przesmażyć na oliwie doprawiając solą i pieprzem. Osobno na oliwie podsmażyć warzywa z dodatkiem maggi. Następnie mięso i warzywa połączyć. Dodać sos pomidorowy i poddusić ok 5 min. Dodać kukurydzę oraz pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę. Farsz doprawić bazylią, czerwoną papryką, oregano, curry oraz czosnkiem granulowanym. Jeżeli farsz jest zbyt wodnisty dodać odrobinę bułki tartej. Tak przygotowanym farszem napełnić ugotowane muszle.
Przygotować sos beszamelowy: roztopić masło, dodać mąkę, kiedy straci smak surowizny, dolać mleko, zagotować i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Sosem posmarować blaszkę, na której ułożyć napełnione muszle. Resztą sosu polać muszle, posypać startym serem żółtym i pokrojoną cebulką. Zapiekać w temp. 180 st. C ok 30 min.