Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne muszle z nadzieniem mięsno- warzywnym. Świetnie nadają się zarówno na kolację, jak i na obiad.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 610
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1379
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25684
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 610
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1379
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25684
Składniki
Muszle ugotować według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelać zimną wodą, aby się nie posklejały.
Mięso zmielić w maszynce, przesmażyć na oliwie doprawiając solą i pieprzem. Osobno na oliwie podsmażyć warzywa z dodatkiem maggi. Następnie mięso i warzywa połączyć. Dodać sos pomidorowy i poddusić ok 5 min. Dodać kukurydzę oraz pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę. Farsz doprawić bazylią, czerwoną papryką, oregano, curry oraz czosnkiem granulowanym. Jeżeli farsz jest zbyt wodnisty dodać odrobinę bułki tartej. Tak przygotowanym farszem napełnić ugotowane muszle.
Przygotować sos beszamelowy: roztopić masło, dodać mąkę, kiedy straci smak surowizny, dolać mleko, zagotować i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Sosem posmarować blaszkę, na której ułożyć napełnione muszle. Resztą sosu polać muszle, posypać startym serem żółtym i pokrojoną cebulką. Zapiekać w temp. 180 st. C ok 30 min.