Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne muszle z nadzieniem mięsno- warzywnym. Świetnie nadają się zarówno na kolację, jak i na obiad.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1601
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5088
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1601
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5088
Składniki
Muszle ugotować według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelać zimną wodą, aby się nie posklejały.
Mięso zmielić w maszynce, przesmażyć na oliwie doprawiając solą i pieprzem. Osobno na oliwie podsmażyć warzywa z dodatkiem maggi. Następnie mięso i warzywa połączyć. Dodać sos pomidorowy i poddusić ok 5 min. Dodać kukurydzę oraz pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę. Farsz doprawić bazylią, czerwoną papryką, oregano, curry oraz czosnkiem granulowanym. Jeżeli farsz jest zbyt wodnisty dodać odrobinę bułki tartej. Tak przygotowanym farszem napełnić ugotowane muszle.
Przygotować sos beszamelowy: roztopić masło, dodać mąkę, kiedy straci smak surowizny, dolać mleko, zagotować i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Sosem posmarować blaszkę, na której ułożyć napełnione muszle. Resztą sosu polać muszle, posypać startym serem żółtym i pokrojoną cebulką. Zapiekać w temp. 180 st. C ok 30 min.