Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muszle z łososiem"
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 50
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 12
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 294
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1398
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 50
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 12
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 294
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1398
Składniki
Filet z łososia podziel na mniejsze kawałki, oprósz solą i białym pieprzem. Każdy kawałek połóż na folii aluminiowej i rozsmaruj po łyżeczce oliwy z oliwek. Tak przygotowaną rybę zawiń w folię i piecz przez 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C.
Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, a następnie dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek oraz szpinak. Dopraw solą, czarnym pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec smażenia wrzuć posiekaną natkę pietruszki.
Muszle makaronowe gotuj około 5 minut w osolonej wodzie, odcedź. Przygotowane filety z łososia rozdrobnij na mniejsze kawałki i wymieszaj ze szpinakiem i serem. Powstałym farszem wypełnij muszle makaronowe, układając je w naczyniu żaroodpornym. Posyp orzeszkami pinii i piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C.Źródło: Na żywo