Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muszle z łososiem"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5358
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5358
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Filet z łososia podziel na mniejsze kawałki, oprósz solą i białym pieprzem. Każdy kawałek połóż na folii aluminiowej i rozsmaruj po łyżeczce oliwy z oliwek. Tak przygotowaną rybę zawiń w folię i piecz przez 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C.
Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, a następnie dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek oraz szpinak. Dopraw solą, czarnym pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec smażenia wrzuć posiekaną natkę pietruszki.
Muszle makaronowe gotuj około 5 minut w osolonej wodzie, odcedź. Przygotowane filety z łososia rozdrobnij na mniejsze kawałki i wymieszaj ze szpinakiem i serem. Powstałym farszem wypełnij muszle makaronowe, układając je w naczyniu żaroodpornym. Posyp orzeszkami pinii i piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C.Źródło: Na żywo