Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muszle z łososiem"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 55
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 788
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 55
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 788
Składniki
Filet z łososia podziel na mniejsze kawałki, oprósz solą i białym pieprzem. Każdy kawałek połóż na folii aluminiowej i rozsmaruj po łyżeczce oliwy z oliwek. Tak przygotowaną rybę zawiń w folię i piecz przez 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C.
Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, a następnie dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek oraz szpinak. Dopraw solą, czarnym pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec smażenia wrzuć posiekaną natkę pietruszki.
Muszle makaronowe gotuj około 5 minut w osolonej wodzie, odcedź. Przygotowane filety z łososia rozdrobnij na mniejsze kawałki i wymieszaj ze szpinakiem i serem. Powstałym farszem wypełnij muszle makaronowe, układając je w naczyniu żaroodpornym. Posyp orzeszkami pinii i piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C.Źródło: Na żywo