Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nadziewana łopatka z kulkami serowymi"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34708
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34708
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Składniki
Oczyść łopatkę i długim ostrym nożem natnij na środku trzy mniejsze otwory. Napełnij je śliwkami.
Mięso posól, dopraw pieprzem i owiń plastrem bekonu. Całość przewiąż sznurkiem i przez 4 minuty smaż na oleju ze wszystkich stron.
Obierz cebulę i czosnek. Czosnek pokrój w cienkie plasterki, a cebulę w talarki. Dodaj do mięsa razem z liściem laurowym i opłukanym tymiankiem.
Smaż przez chwilę, a następnie zalej winem. Przykryj mięso pokrywką i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz w temp. 170 °C przez 90 minut.
Podawaj z kulkami (patrz poniżej).Źródło: Na żywo