Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nadziewana łopatka z kulkami serowymi"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Oczyść łopatkę i długim ostrym nożem natnij na środku trzy mniejsze otwory. Napełnij je śliwkami.
Mięso posól, dopraw pieprzem i owiń plastrem bekonu. Całość przewiąż sznurkiem i przez 4 minuty smaż na oleju ze wszystkich stron.
Obierz cebulę i czosnek. Czosnek pokrój w cienkie plasterki, a cebulę w talarki. Dodaj do mięsa razem z liściem laurowym i opłukanym tymiankiem.
Smaż przez chwilę, a następnie zalej winem. Przykryj mięso pokrywką i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz w temp. 170 °C przez 90 minut.
Podawaj z kulkami (patrz poniżej).Źródło: Na żywo