Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nadziewane roladki mięsne"
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3012
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 234
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3012
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 234
Składniki
Wieprzowinę umyj, osusz i przekrój wzdłuż. Obie części pokrój w plastry o szerokości centymetra. Mięso lekko rozbij, oprósz solą, pieprzem i odstaw do lodówki. Cukinię opłucz i za pomocą ostrego noża pokrój ją w cienkie plastry.
Przygotuj i podsmaż roladki (przepis poniżej) i przełóż je do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 170° C. Co jakiś czas podlewaj wytwarzającym się sosem.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, wrzuć pokrojone w ćwiartki pomidory i krótko podsmaż, zdejmij z ognia. Powstały podczas pieczenia mięsa sos, wlej do pomidorów i wymieszaj. Przed podaniem polej nim roladki. Danie podawaj z ryżem wymieszanym z warzywami.
kroki do... roladek
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Bazylię umyj i posiekaj. Na patelni rozgrzej połowę oleju i zeszklij cebulę. Następnie dołóż czosnek, a pod koniec smażenia bazylię.
dokładnie wymieszaj, zdejmij z ognia i ostudź. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zamiast bazylii możesz użyć innych ulubionych ziół. Mieszankę ułóż na plastrach mięsa.
Każdy kawałek mięsa mocno owiń plasterkiem boczku i 2 plasterkami cukinii. Na patelni rozgrzej resztę oleju. Ułóż kawałki mięsa i obsmaż z każdej strony na złoty kolor.Źródło: Na żywo