Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To łatwa w przygotowaniu potrawa dla początkujących miłośników kuchni włoskiej. Przepis przywieziony z Włoch. Wbrew pozorom - bardzo smaczne, spróbujcie!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 939
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 939
Składniki
Na patelni podgrzać oliwę i przysmażyć na niej czosnek. Gdy się zrumieni - usunąć. Makaron ugotować "al dente", odcedzić i przełożyć do garnka, w którym się gotował. Wlać oliwkę, dobrze zamieszać, natychmiast wykładać na talerze, posypać tartym parmezanem, dodać bazylię. Można przyrządzić w wersji pikantnej, dodając również papryczkę peperoncino, a zamiast bazylii - posiekaną pietruszkę.. Podawać z czerwonym, wytrawnym winem.Smacznego.