Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To łatwa w przygotowaniu potrawa dla początkujących miłośników kuchni włoskiej. Przepis przywieziony z Włoch. Wbrew pozorom - bardzo smaczne, spróbujcie!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Na patelni podgrzać oliwę i przysmażyć na niej czosnek. Gdy się zrumieni - usunąć. Makaron ugotować "al dente", odcedzić i przełożyć do garnka, w którym się gotował. Wlać oliwkę, dobrze zamieszać, natychmiast wykładać na talerze, posypać tartym parmezanem, dodać bazylię. Można przyrządzić w wersji pikantnej, dodając również papryczkę peperoncino, a zamiast bazylii - posiekaną pietruszkę.. Podawać z czerwonym, wytrawnym winem.Smacznego.