Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki bosmańskie"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Zmiksuj ciasta. Nakryj naczynie i odstaw na 20 minut. Potem usmaż maleńkie naleśniki.
Cebulę drobno posiekaj i zrumień na niewielkiej ilości tłuszczu. Oczyść i pokrój pieczarki. Włóż do cebuli. Na koniec dodaj drobno pokrojoną rybę. Duś, mieszając, aż będą miękkie. Wymieszaj z keczupem, wsyp posiekaną natkę. Przypraw farsz solą oraz pieprzem. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Połowę naleśników ułóż na blaszce. Na każdy nałóż trochę sera, 2 łyżki farszu, posyp serem. Na wierzchu rozłóż pokrojone pomidorki koktajlowe.
Wstaw blaszkę do gorącego piekarnika. Zapiekaj ok. 10-20 minut w temp. 180°C. Potem tak samo przygotuj drugą porcję naleśników. Do przyrządzenia farszu możesz użyć dowolnych ryb.Źródło: Super TV