Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smak Meksyku w zaciszu Twego domu :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13548
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 877
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13548
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 877
Składniki
Usmażyć naleśniki wedle własnego przepisu.
Rozgrzać na patelni trochę oleju i usmażyć mięso mielone.
Po kilku minutach do usmażonego mięsa dodać przecier, kukurydzę i czerwoną fasolę (odsączyć z puszki, najlepiej na sitku) oraz przyprawy wedle własnego uznania. Gotować na małym ogniu często mieszając.
Każdy naleśnik złożyć na pół, w środek dodać farsz i złożyć w pólksiężyc. Polać keczupem i podawać:)
Można także złożone naleśniki posypać na wierzchu startym serem żółtym i zapiec kilka minut w piekarniku, po czym polać keczupem i podać.