Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki meksykańskie z mielonym mięsem"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
18 dag mąki krupczatki, 2 jajka, 1/4 l mleka, 40 dag mielonej wieprzowiny.
Jajka roztrzep w mleku i posól. Energicznie mieszając, stopniowo dodawaj mąkę. Ciasto powinno być gładkie i rzadkie. Pod koniec wlej łyżkę oleju i dokładnie wymieszaj.
Patelnię wysmaruj olejem. Na gorącej usmaż cienkie, złociste naleśniki. Rozgrzej na patelni olej i podsmaż na nim cebulę pokrojoną w kosteczkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i mielone mięso.
Wlej pomidory z zalewą, dopraw solą, pieprzem, chili. Na końcu dodaj czerwoną fasolę i wymieszaj. Duś pod przykryciem ok. 30 minut.
Wykładaj farsz na naleśniki. Zawijaj w rożki lub rulony. Podawaj polane kwaśną śmietaną i posypane szczypiorkiem.Źródło: Kobieta i życie