Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto naleśnikowe w nieco innym wykonaniu.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 7
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 15
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 546
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 7
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 15
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 546
Składniki
Potrzebujemy: - największą miskę z kompletu jaki posiadamy, - mikser, - chochelkę średniej wielkości, - patelnię teflonową.
Do miski wlać mleko (u nas minimum 2 %), wbić jaja, dodać sól, stopniowo wsypywać mąkę, aż się skończy - ciasto dodatkowo rozcieńczać wodą do uzyskania baaaardzo leistej postaci. Można też dodać troszkę oleju. Wszystko dokładnie mieszać mikserem tak żeby nie było grudek.
Na rozgrzaną patelnię nalewać tyle ciasta, by pokryło jej dno (my używamy średniej chochelki - ilość z jednej chochelki = 1 naleśnik).
Naleśniki wychodzą bardzo cieniutkie - jak byśmy patrzeli przez bibułkę. Ciasta wystarcza na naprawdę dużą ilość. Jeśli ktoś potrafi, może podrzucać na patelni :). Doskonale nadają się do tortilli, krokietów, na słodko z owocami i z serem... MIŁEJ ZABAWY I SMACZNEGO :)