Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto naleśnikowe w nieco innym wykonaniu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13226
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1502
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14533
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5994
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13226
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1502
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14533
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5994
Składniki
Potrzebujemy: - największą miskę z kompletu jaki posiadamy, - mikser, - chochelkę średniej wielkości, - patelnię teflonową.
Do miski wlać mleko (u nas minimum 2 %), wbić jaja, dodać sól, stopniowo wsypywać mąkę, aż się skończy - ciasto dodatkowo rozcieńczać wodą do uzyskania baaaardzo leistej postaci. Można też dodać troszkę oleju. Wszystko dokładnie mieszać mikserem tak żeby nie było grudek.
Na rozgrzaną patelnię nalewać tyle ciasta, by pokryło jej dno (my używamy średniej chochelki - ilość z jednej chochelki = 1 naleśnik).
Naleśniki wychodzą bardzo cieniutkie - jak byśmy patrzeli przez bibułkę. Ciasta wystarcza na naprawdę dużą ilość. Jeśli ktoś potrafi, może podrzucać na patelni :). Doskonale nadają się do tortilli, krokietów, na słodko z owocami i z serem... MIŁEJ ZABAWY I SMACZNEGO :)