Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki po bretońsku, z mąką gryczaną"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6533
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 829
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6533
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 829
Składniki
40 minut • Porcja 600 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis na 4 porcje.
Do miski przesiej mąkę gryczaną i pszenną. Do oddzielnego naczynia wlej mleko, dodaj jajko, sól i zmiksuj. Stopniowo wlewaj je do miski z mąką, cały czas mieszając. W rondelku roztop masło i wymieszaj je z ciastem. Odstaw na godzinę.
Na gorącej patelni cienko posmarowanej olejem usmaż naleśniki.
Szynkę pokrój w cienkie paseczki, ser zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Naleśniki rozłóż na blasze, posyp je serem i szynką. Brzegi naleśników zwiń i na środek każdego wbij po jajku.
Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C. Zapiekaj do czasu, aż białko się zetnie, a ser roztopi.Źródło: Kobieta i życie