Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki ruskie

Naleśniki ruskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3303

Dodano:

Odsłon: 3211

Z przepisu teściowej

Składniki

  • Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 500 gram ugotowanych ziemniaków
  • 400 gram sera białego
  • 4 cebule,
  • pieprz, sól,
  • olej do smażenia
  • kilka plastrów sera żółtego
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę i sól. Zmiksować na gładkie ciasto. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni.
    Ziemniaki umyć, obrać, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odstawić do wystygnięcia. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Ziemniaki i twaróg zmielić jeden raz, dodać cebulę, przyprawić. Wymieszać. Farsz nakładać na naleśniki, zawijać w kopertę. Naleśniki kłaść do naczynia żaroodpornego, położyć na nie ser żółty i przygrzać w piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń