Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13410
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1348
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39614
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13410
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1348
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39614
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę i sól. Zmiksować na gładkie ciasto. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Ziemniaki umyć, obrać, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odstawić do wystygnięcia. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Ziemniaki i twaróg zmielić jeden raz, dodać cebulę, przyprawić. Wymieszać. Farsz nakładać na naleśniki, zawijać w kopertę. Naleśniki kłaść do naczynia żaroodpornego, położyć na nie ser żółty i przygrzać w piekarniku.