Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki są uniwersalnym daniem. Mogą być podane jako drugie danie lub na deser. U mnie w domu naleśniki są jak kameleon. Raz podawane na drugie danie z mięsnym farszem , innym razem przygotowuję je na deser z waniliowym serkiem lub owocami. Przepis tradycyjny , nie wymaga smażenia na oleju. Więc są zdrowsze :)
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 548
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41194
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 548
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41194
Składniki
Jeżeli chcemy podać naleśniki z mięsem , nie dodajemy do ciasta cukrów! Jak zrobić naleśniki ? Do miski wsypujemy mąkę , cukry , wbijamy jajko i dolewamy mleka. Mieszamy mikserem na wolnych obrotach przez 1 minutę, następnie zwiększamy obroty i miksujemy jeszcze ok 3 minut. Jeżeli ciasto wydaje się za rzadkie dosypujemy 2 łyżki maki i miksujemy. Rozgrzewamy patelnię , nalewamy chochelką ciasto i smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor. Naleśniki podajemy na słodko. Ja najbardziej lubię naleśniki z domowym serkiem waniliowym i jabłkami. Przepisy na te pyszności znajdują się poniżej :) Smacznego!