Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki w kakaowe paski"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5676
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36967
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5676
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36967
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
25 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 0,80 zł • Przepis na 3-4 porcje
Do mleka wbijam jajko, dodaję mąkę, olej, oba cukry i miksuję do uzyskania gładkiej konsystencji. Odlewam 1/2 szklanki ciasta, dodaję kakao i mieszam.
Na rozgrzany na patelni (o śr. 26 cm) tłuszcz, nakładam porcję jasnego ciasta, na nie wylewam łyżką ciemne ciasto, tworząc esy-floresy i smażę naleśniki. Gotowe smaruję dżemem i zwijam w rulony.
<strong>Anna Mochocka z Daleszyc</strong>Źródło: Kobieta i życie