Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki w kapuście"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Przepis przysłała Marzanna Gawura z Lidzbarka Warmińskiego
Farsz: mielone mięso wyrób z ryżem i jajkiem, przypraw solą, pieprzem i majerankiem.
Kapustę sparz w osolonej wodzie. Osącz. Na najładniejszych liściach ułóż naleśnik, posmaruj 2 łyżkami farszu, zwiń.
Roladki ułóż w formie, podlej wodą, w której sparzana była kapusta. Piecz godzinę w 180°C.
Sos: szklankę wody zagotuj z koncentratem i kostką rosołową. Dodaj śmietanę wymieszaną z mąką, zagotuj, przypraw. Sosem polej naleśniki.Źródło: Chwila dla Ciebie