Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam przepis na naleśniki Magdy Gessler. Odkąd znalazłam ten przepis, ciągle robię właśnie te naleśniki :-) Ciasto idealne, super wychodzą, pyszne!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4726
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34360
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2049
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113736
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4726
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34360
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2049
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113736
Składniki
Szklanka = 250 ml Jajka ubić z solą mikserem lub trzepaczką. Dodać przesianą mąkę, mleko i wodę. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto jest dobre, gdy pokrywa łyżkę i z niej spływa. Jeżeli jest za rzadkie trzeba dodać mąkę, jeśli za gęste - mleko lub wodę.
Na rozgrzaną patelnię dodać odrobinę oleju, wlać nabierkę ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor (1 - 2 minuty z każdej strony). Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!