Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam przepis na naleśniki Magdy Gessler. Odkąd znalazłam ten przepis, ciągle robię właśnie te naleśniki :-) Ciasto idealne, super wychodzą, pyszne!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15719
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4741
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 408
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15719
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4741
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 408
Składniki
Szklanka = 250 ml Jajka ubić z solą mikserem lub trzepaczką. Dodać przesianą mąkę, mleko i wodę. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto jest dobre, gdy pokrywa łyżkę i z niej spływa. Jeżeli jest za rzadkie trzeba dodać mąkę, jeśli za gęste - mleko lub wodę.
Na rozgrzaną patelnię dodać odrobinę oleju, wlać nabierkę ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor (1 - 2 minuty z każdej strony). Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!