Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z frużeliną wiśniową"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 68
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 191
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 85
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 72
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 68
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 191
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 85
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 72
Składniki
Żelatynę rozpuścić w małej ilości zimnej wody. Wiśnie wydrylować, zagotować z cukrem i małą ilością wody. Trzymać na ogniu kilka minut. Dodać żelatynę, wystudzić. Migdały uprażyć na suchej patelni.
Zmiksować wodę, mleko, jajka i sól. Dodać mąkę i dalej miksować. Na końcu dodać stopione masło. Po zmiksowaniu ciasto naleśnikowe wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny.
Smarować patelnię małą ilością masła i smażyć jak najcieńsze placki. Na gotowe nakładać frużelinę wiśniową, zawijać. Podawać posypane płatkami migdałowymi.
ok. 55 minut
Dzięki dodaniu do ciasta naleśnikowego tłuszczu, można smażyć placki na minimalnej ilości masła lub oleju.Źródło: Twoje Imperium