Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z jarmużem i fetą"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Z mąki, jajek, mleka, wody i szczypty soli ubić dość rzadkie ciasto naleśnikowe. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę, by odpoczęło. Wysmażyć z ciasta na oleju cienkie naleśniki.
Por (białą część) i jarmuż bardzo dokładnie oczyścić, umyć. Z liści jarmużu usunąć łodygi i grube nerwy. Warzywa drobno posiekać. Czosnek rozetrzeć, zeszklić na łyżce oleju. Dodać jarmuż i por, dusić pod przykryciem ok. 15 min, doprawić solą i gałką, dodać połowę fety. Nakładać farsz na placki, zwijać w rulony, posypać fetą i kolorowym pieprzem.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium