Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z jarmużem i fetą"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Z mąki, jajek, mleka, wody i szczypty soli ubić dość rzadkie ciasto naleśnikowe. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę, by odpoczęło. Wysmażyć z ciasta na oleju cienkie naleśniki.
Por (białą część) i jarmuż bardzo dokładnie oczyścić, umyć. Z liści jarmużu usunąć łodygi i grube nerwy. Warzywa drobno posiekać. Czosnek rozetrzeć, zeszklić na łyżce oleju. Dodać jarmuż i por, dusić pod przykryciem ok. 15 min, doprawić solą i gałką, dodać połowę fety. Nakładać farsz na placki, zwijać w rulony, posypać fetą i kolorowym pieprzem.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium