Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z kapustą kiszoną i pieczarkami"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 473
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 473
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
30 min • Porcja 360 kcal • Przepis na 8 porcji
na ciasto miksuję i odstawiam na kwadrans. Kapustę kiszoną zalewam wrzątkiem i gotuję przez 10 minut.
Boczek i cebulę kroję w kostkę, podsmażam, a następnie wrzucam pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę razem kilka minut. Dodaję pokrojoną kapustę kiszoną, przyprawiam i podsmażam razem.
Z ciasta smażę cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładam łyżkę farszu, rozsmarowuję.
Składam naleśniki w trójkąty i panieruję w mące, jajku oraz bułce tartej jak kotlety. Smażę, podaję krokiety na ciepło.
Magda podpowiada : Do panierki można dorzucić kilka drobno posiekanych orzechów włoskich.
<strong>Magda Imielińska z Kóz</strong>Źródło: Kobieta i życie