Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z mąki żytniej razowej"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5352
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5352
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 3,50 zł
Miksujemy jajka z przyprawami, koncentratem pomidorowym, mlekiem i wodą. Dodajemy mąkę i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Naleśniki smażymy na rozgrzanej, nasmarowanej olejem patelni.
Razowe naleśniki podaje się z pikantnymi farszami. Na przykład z chrzanowym, który powstaje z 200 g serka śmietankowego zmiksowanego z 2 łyżeczkami chrzanu, 1 łyżeczką soku z cytryny, szczyptą soli i szczyptą białego pieprzu świeżo zmielonego.
Serem smarujemy naleśniki, składamy; w środek każdego można włożyć kawałek wędzonego łososia. Podajemy na liściach sałaty z cząstkami pomidorów i koperkiem.
Wartość odżywcza jednej porcji 135 kcal Białko 7,8 g/Tłuszcz 6,6 g/Węglowodany 11 gŹródło: Rewia