Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z mąki żytniej razowej"
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 604
Polecam.
Odsłon: 150
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 604
Polecam.
Odsłon: 150
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 3,50 zł
Miksujemy jajka z przyprawami, koncentratem pomidorowym, mlekiem i wodą. Dodajemy mąkę i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Naleśniki smażymy na rozgrzanej, nasmarowanej olejem patelni.
Razowe naleśniki podaje się z pikantnymi farszami. Na przykład z chrzanowym, który powstaje z 200 g serka śmietankowego zmiksowanego z 2 łyżeczkami chrzanu, 1 łyżeczką soku z cytryny, szczyptą soli i szczyptą białego pieprzu świeżo zmielonego.
Serem smarujemy naleśniki, składamy; w środek każdego można włożyć kawałek wędzonego łososia. Podajemy na liściach sałaty z cząstkami pomidorów i koperkiem.
Wartość odżywcza jednej porcji 135 kcal Białko 7,8 g/Tłuszcz 6,6 g/Węglowodany 11 gŹródło: Rewia