Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z makiem i kremem cytrynowym"
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3005
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3005
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 232
Składniki
Proszek budyniowy, mąkę, mleko, cukier puder, jajka, sól, mak i olej dokładnie wymieszaj na gładkie, lejące się ciasto. Odstaw na pół godziny, aby „odpoczęło”, a następnie usmaż naleśniki. Jabłka obierz, usuń gniazda nasiennie, umyj i osusz. Następnie pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.
Na rozgrzaną, suchą patelnię wsyp cukier, gdy zacznie się topić i zbrązowieje, wrzuć jabłka i wymieszaj. Smaż na dużym ogniu około 2 minut, pod koniec dodaj cynamon i wymieszaj. Odstaw z ognia.
Gotowe naleśniki posmaruj lemon curd, wyłóż po łyżce masy jabłkowej. Brzegi naleśnika zbierz do góry tak, by utworzyły sakiewkę. Obwiąż skórką cytrynową.Źródło: Na żywo