Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej znajdziesz wspaniały przepis na danie obiadowe z pysznym mięsnym farszem do ulubionych naleśników. Ich smak zachwyci każde podniebienie. Smakosze naleśników będą pod wrażeniem i Twoim pociechą przypadną do gustu. Spróbuj, a przekonasz się sama.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 155
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21565
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 126
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 155
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21565
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 126
Składniki
Sposób przygotowania naleśników: 1. Do miski wsypuję mąkę, sól, wbijam jajko, wlewam wodę i mieszając wlewam mleko. 2. Ciasto wylewam partiami na rozgrzanym olej, smażę naleśniki.
Sposób przygotowania farszu: 1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję mięso mielone, doprawiam solą oraz papryką ostrą. 2. Kapustę drobno kroję, przekładam do mięsa. 3. Następnie wlewam pomidory z puszki, sos sojowy, wszystko smażę około 20 minut.
Sposób składania: 1. Na środek każdego naleśnika, nakładam farsz. Ciasto zwijam w kopertki, układam w naczyniu żaroodpornym.
2. Majonez mieszam z ketchupem, smaruję wierzch naleśników. 3. Na koniec układam na sosie po plasterku sera żółtego i plasterku pomidora. 4. Naleśniki zapiekam w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
5. Naleśniki gotowe. 6. Smacznego.