Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra i smaczna odmiana naleśników z mięsem i pieczarkami. Dodatkowy i oryginalny smak potrawy to sos pomidorowy, z którym zapiekamy naleśniki.
Składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą i dokładnie miksujemy.
Smażymy naleśniki, nacierając delikatnie patelnię olejem.
Pieczarki płuczemy obieramy ze skórki , kroimy na drobne kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę lekko obsmażamy na maśle, dodajemy pieczarki. Smażymy aż odparują.
Następnie dodajemy mięso mielone, smażymy.
Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Farsz lekko blendujemy, żeby pozbyć się grudek.
Następnie podgrzewając dodajemy ok. 10 dag startego żółtego ser. Ser sprawi,że farsz będzie bardziej zwięzły.Placki naleśnikowe smarujemy farszem, zwijmy.
Układamy w naczyniu żaroodpornym,wsmarowanym tłuszczem. Z podanej porcji wychodzi 10
naleśników, ułożonych w dwóch warstwach.
Przygotowujemy sos w/g przepisu. Polewamy naleśniki. Posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy 30 min. w temperaturze 180 stopni.
Przepyszne danie dla całej rodziny !!!
Odsłon: 21594
Naleśniki można podać na słodko, słono lub faszerowane nadzieniem i zapieczon...
Odsłon: 2450
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 14726
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 119
Nie masz pomysłu na obiad, jesteś miłośnikiem dań chińskich. Oto przepis dla...
Odsłon: 48
Dziś na obiad proponuję delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem...
Odsłon: 80
Przepyszne śmietankowe lody ( bez jajek ) o smaku szarlotki z jabłkami i karm...
Odsłon: 72
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 14726
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 119
Nie masz pomysłu na obiad, jesteś miłośnikiem dań chińskich. Oto przepis dla...
Odsłon: 48
Dziś na obiad proponuję delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem...
Odsłon: 80
Przepyszne śmietankowe lody ( bez jajek ) o smaku szarlotki z jabłkami i karm...
Odsłon: 72
Składniki
Składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą i dokładnie miksujemy. Smażymy naleśniki, nacierając delikatnie patelnię olejem. Pieczarki płuczemy obieramy ze skórki , kroimy na drobne kawałki. Cebulę kroimy w kostkę lekko obsmażamy na maśle, dodajemy pieczarki. Smażymy aż odparują. Następnie dodajemy mięso mielone, smażymy. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Farsz lekko blendujemy, żeby pozbyć się grudek. Następnie podgrzewając dodajemy ok. 10 dag startego żółtego ser. Ser sprawi,że farsz będzie bardziej zwięzły.Placki naleśnikowe smarujemy farszem, zwijmy. Układamy w naczyniu żaroodpornym,wsmarowanym tłuszczem. Z podanej porcji wychodzi 10 naleśników, ułożonych w dwóch warstwach. Przygotowujemy sos w/g przepisu. Polewamy naleśniki. Posypujemy żółtym serem. Zapiekamy 30 min. w temperaturze 180 stopni.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety mielone Kung Fu
Dania główne
Polędwiczki z makaronem
Dania główne
Żeberka wieprzowe w marynacie musztardowej.
Dania główne
Obiad z resztek - podsmażane mięso z rosołu
Kotlety mielone Kung Fu
Nie masz pomysłu na obiad, jesteś miłośnikiem dań chińskich. Oto przepis dla...
Odsłon: 48
Polędwiczki z makaronem
Dziś na obiad proponuję delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem...
Odsłon: 80