Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra i smaczna odmiana naleśników z mięsem i pieczarkami. Dodatkowy i oryginalny smak potrawy to sos pomidorowy, z którym zapiekamy naleśniki.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1257
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 458
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3425
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1016
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1257
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 458
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3425
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1016
Składniki
Składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą i dokładnie miksujemy. Smażymy naleśniki, nacierając delikatnie patelnię olejem. Pieczarki płuczemy obieramy ze skórki , kroimy na drobne kawałki. Cebulę kroimy w kostkę lekko obsmażamy na maśle, dodajemy pieczarki. Smażymy aż odparują. Następnie dodajemy mięso mielone, smażymy. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Farsz lekko blendujemy, żeby pozbyć się grudek. Następnie podgrzewając dodajemy ok. 10 dag startego żółtego ser. Ser sprawi,że farsz będzie bardziej zwięzły.Placki naleśnikowe smarujemy farszem, zwijmy. Układamy w naczyniu żaroodpornym,wsmarowanym tłuszczem. Z podanej porcji wychodzi 10 naleśników, ułożonych w dwóch warstwach. Przygotowujemy sos w/g przepisu. Polewamy naleśniki. Posypujemy żółtym serem. Zapiekamy 30 min. w temperaturze 180 stopni.