Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z mięsem i warzywami"
Składniki
Z mąki, jajek, mleka, wody i szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe. Odstawiamy w chłodne miejsce.
Obraną cebulę, oczyszczoną paprykę i umytą cukinię kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, dodajemy mięso, całość chwilę smażymy. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, zalewamy pokrojonymi pomidorami z puszki i gotujemy 20 minut.
Gdy wyparuje prawie cały sos, dodajemy paprykę i cukinię. Gotujemy jeszcze 5 minut. Odstawiamy w ciepłe miejsce.
Z ciasta smażymy z obydwu stron cienkie naleśniki. Napełniamy je mięsno-warzywnym farszem, posypujemy cebulką dymką i zalewamy śmietaną doprawioną według upodobania solą, pieprzem i grubo siekanymi ziołami.
Czas przygotowania: 70 minut. Cena jednej porcji: około 3,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji: 527 kcal. Białko: 37 g. Tłuszcz: 18 g. Węglowodany: 31,7 g.Źródło: Rewia