Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z pomidorami oraz mozzarellą"
Smak wiosny!
Odsłon: 681
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 655
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 34
Smak wiosny!
Odsłon: 681
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 655
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 34
Składniki
Wymieszaj mikserem mąkę z mlekiem, jajkiem i odrobiną soli. Ciasto odstaw pod przykryciem na około 10 minut, aby mąka spęczniała.
Cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki. Pomidorki umyj, wytrzyj, potnij na połówki. Mozzarellę osącz z zalewy i pokrój w kostkę. Bazylię opłucz, osusz, oderwij liski od gałązek. Wszystkie rozdrobnione wcześniej wymieszaj w miseczce z pesto.
Rozgrzej patelnię. Smaruj ją olejem. Wylewaj na nią porcje ciasta i smaż rumiane naleśniki. Na każdym połóż porcję przygotowanego nadzienia. Złóż, formując rożki.
ok. 25 min. 1 porcja zawiera ok. 330 kcal. Ok. 2,90 zł za porcjęŹródło: Tina