Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z pomidorami oraz mozzarellą"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 732
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 161
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 435
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 732
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 161
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 435
Składniki
Wymieszaj mikserem mąkę z mlekiem, jajkiem i odrobiną soli. Ciasto odstaw pod przykryciem na około 10 minut, aby mąka spęczniała.
Cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki. Pomidorki umyj, wytrzyj, potnij na połówki. Mozzarellę osącz z zalewy i pokrój w kostkę. Bazylię opłucz, osusz, oderwij liski od gałązek. Wszystkie rozdrobnione wcześniej wymieszaj w miseczce z pesto.
Rozgrzej patelnię. Smaruj ją olejem. Wylewaj na nią porcje ciasta i smaż rumiane naleśniki. Na każdym połóż porcję przygotowanego nadzienia. Złóż, formując rożki.
ok. 25 min. 1 porcja zawiera ok. 330 kcal. Ok. 2,90 zł za porcjęŹródło: Tina