Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z rabarbarem"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Jajko umyj i rozbij wprost do wysokiej miski. Dodaj mleko i wymieszaj je z jajkiem, dosyp sól, płatki oraz przesianą mąkę. zmiksuj na gładkie ciasto i odstaw na 20-30 min w chłodne miejsce.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju (najlepiej posmaruj całą patelnię równomiernie olejem) i wylej na nią cienką warstwę ciasta. Smaż naleśnik z obu stron na złoty kolor. W ten sposób usmaż placuszki z całego ciasta naleśnikowego.
Rabarbar oczyść i pokrój na kawałki o długości około 3 cm. Pokrój je w paseczki, włóż do rondelka, dodaj sok (grenadinę lub z grejpfrutów) i dolej troszkę wody. Doprowadź na wolnym ogniu do wrzenia i gotuj jeszcze około 3 min. Następnie odstaw, dopraw miodem i przestudź. Posmaruj naleśniki jogurtem, dodaj rabarbar i złóż naleśniki. Ułóż po dwa na talerzykach, polej sosem z rabarbaru, miodem i posyp mielonymi pistacjami.
35 minut Porcja: 270 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie