Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z rukolą"
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 91
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9014
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 111
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 91
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9014
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 111
Składniki
Rukolę umyj, osusz i drobno posiekaj. Kilka listków odłóż, resztę podsmaż na maśle i schłódź.
Mleko lekko posól, wbij jajka i energicznie ubijaj. Mąkę tortową przesiej z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do ubijanych jajek. Ciasto odstaw na ok. 10 minut, aby odpoczęło.
Po tym czasie do ciasta wmieszaj rukolę. Rozgrzej olej na patelni i usmaż naleśniki.
Przygotuj dip: wymieszaj kwaśną śmietanę z twarogiem. Dodaj drobno pokrojoną cebulkę, paprykę i posiekany szczypiorek. Dopraw solą i białym pieprzem.
Na naleśnikach ułóż listki świeżej rukoli. Zwiń lekko i poukładaj na talerzach. Gdyby bardzo wystygły, włóż na chwilę do nagrzanego piekarnika. Podawaj z dipem.
Czas przygotowania: 45 minut 380 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień