Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona wersja naleśników - z twarogiem z bakaliami i świeżymi jabłkami.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 150
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104505
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9037
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 150
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104505
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9037
Składniki
Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie smażymy na małej ilości oleju cienkie naleśniki. Z tej porcji wyszło mi 6 średniej wielkości. Twaróg zagniatamy widelcem. Dodajemy jogurt, bakalie (jeśli rodzynki są duże to można je pokroić), cukier, aromat i dokładnie mieszamy. Jabłko kroimy na dość cienkie plastry. Usmażone naleśniki przekładamy masą twarogową, dodajemy plasterki jabłka i posypujemy całość cynamonem lub przyprawą do kaw i deserów.