Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona wersja naleśników - z twarogiem z bakaliami i świeżymi jabłkami.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 465
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 101
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 177
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 138
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 465
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 101
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 177
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 138
Składniki
Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie smażymy na małej ilości oleju cienkie naleśniki. Z tej porcji wyszło mi 6 średniej wielkości. Twaróg zagniatamy widelcem. Dodajemy jogurt, bakalie (jeśli rodzynki są duże to można je pokroić), cukier, aromat i dokładnie mieszamy. Jabłko kroimy na dość cienkie plastry. Usmażone naleśniki przekładamy masą twarogową, dodajemy plasterki jabłka i posypujemy całość cynamonem lub przyprawą do kaw i deserów.