Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymyśliłam sobie takie połączenie i okazało się, tak jak się spodziewałam, bardzo trafne. Naleśniki smaczne i sycące. Podałam je na drugie danie. Wszyscy byli zadowoleni. Ser miksujemy z żółtkiem i dwoma łyżkami jogurtu, a starte jabłka smażymy z cynamonem i cukrem waniliowym.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231726
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4944
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36275
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1415
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231726
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4944
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36275
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1415
        
        Składniki
Składniki na naleśniki dokładnie mieszamy np trzepaczką rózgową i smażymy ok 14 naleśników
Ser miksujemy z żółtkami, jogurtem i cukrem na gładką masę
Jabłka obieramy i ścieramy na tarełku o dużych oczkach. Przekładamy do garnka. Skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy z cynamonem( ilość według uznania ). jabłka smażymy na bardzo małym ogniu, aż zmiękną i odparuje z nich większość soku
Placki naleśnikowe smarujemy najpierw cienką warstwą sera, a na warstwę sera nakładamy uprażone jabłka. Całość zwijamy lub składamy w kopertę
Naleśniki smażymy na maśle ( ja używam klarowanego ) do zrumienienia z każdej strony
Podajemy posypane cukrem pudrem