Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z serem i porzeczkami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 177
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 374
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 177
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 374
Składniki
Przygotuj ciasto naleśnikowe: mleko zmiksuj z jajkami oraz mąką. Ciasto odstaw pod przykryciem na ok. 30 minut, aby spęczniało.
Rozgrzaną patelnię smaruj cienko olejem. Wylewaj małe porcje ciasta. Równomiernie rozprowadzaj je po całej powierzchni patelni. Smaż cienkie naleśniki na złoty kolor z obu stron. Zsuwaj na odwrócony do góry dnem talerz. Trzymaj w cieple, aby nie wystygły.
Porzeczki przebierz, opłucz, osusz. Trochę zostaw do dekoracji, resztę oderwij od gałązek i lekko rozgnieć widelcem. Twarożek utrzyj z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietaną. Wymieszaj z porzeczkami. Naleśniki posmaruj nadzieniem. Zwiń. Udekoruj odłożonymi porzeczkami.Źródło: Tina