Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z serem i ziemniakami, po ukraińsku"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 209
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22458
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 232
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 209
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22458
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 232
Składniki
ok. 70 minut • Porcja 680 kcal • Koszt porcji ok. 5,50 zł • Przepis na 4 porcje
Mąkę przesiej, dodaj jajka, mleko, wodę i sól. Rozmieszaj gładkie ciasto i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Na rozgrzanej, posmarowanej olejem patelni usmaż cienkie naleśniki.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Pod koniec dodaj posiekane ząbki czosnku i króciutko razem podsmaż.Połącz twaróg z ziemniakami, bryndzą lub serem pleśniowym, cebulą z czosnkiem i ewentualnie z papryką. Dodaj sól i pieprz.
Posmaruj naleśniki serowym farszem i zwiń je w roladki.
Zrób ciasto na panierkę: wymieszaj na gładko mąkę z mlekiem, jajkiem i solą. Zanurzaj naleśniki w cieście, a gdy przestanie kapać, obtaczaj je w roztłuczonych płatkach kukurydzianych.
Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju do przyrumienienia.Źródło: Kobieta i życie