Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bez mięsa i produktów odzwierzęcych
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Składniki
Soczewice czerwoną płuczemy i zalewamy woda (150ml) moczymy minimum 3 godziny. Cebulę, paprykę, pieczarki, cukinię kroimy w kostke i podsmażamy do miękkości, przyprawiamy do smaku. Namoczoną soczewice blendujemy razem z wodą, w ten sposób uzyskamy ciasto na naleśniki. Porcję ciasta wylewamy na patelnie bez tluszczu. Smażymy z jednej strony dość dlugo (4-5minut) aż bedzie można bez problemu przewrócić naleśnik, smażymy z drugiej strony. Na gotowe nalesniki kładziemy farsz.