Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bez mięsa i produktów odzwierzęcych
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4251
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7244
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85472
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4251
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7244
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85472
Składniki
Soczewice czerwoną płuczemy i zalewamy woda (150ml) moczymy minimum 3 godziny. Cebulę, paprykę, pieczarki, cukinię kroimy w kostke i podsmażamy do miękkości, przyprawiamy do smaku. Namoczoną soczewice blendujemy razem z wodą, w ten sposób uzyskamy ciasto na naleśniki. Porcję ciasta wylewamy na patelnie bez tluszczu. Smażymy z jednej strony dość dlugo (4-5minut) aż bedzie można bez problemu przewrócić naleśnik, smażymy z drugiej strony. Na gotowe nalesniki kładziemy farsz.