Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące naleśniki na obiad lub na imprezkę...
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118556
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8576
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3161
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2371
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118556
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8576
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3161
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2371
Składniki
Do mleka dodajemy jajka, sól, kurkumę, mąkę i wszystko dokładnie mieszamy. Dolewamy wodę i mieszamy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany (jeżeli ciasto jest zbyt wodniste to dodajemy mąkę, a jeżeli zbyt gęste to dolewamy wodę). Smażymy naleśniki.
Na patelnię wlewamy olej (1/4 szkl) i wsypujemy por pokrojony w pół krążki. Mieszamy, aby por się nie przypalił tylko zeszklił. Następnie dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę i dalej mieszamy. Po 10 min. dodajemy ser, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Gorący farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy jak krokiety. Podajemy od razu lub opiekamy na patelni, wtedy są chrupiące. Smacznego ;)