Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z tuńczykiem"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8950
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8950
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Ciasto przygotuj według przepisu podstawowego i usmaż 10 naleśników.
Tuńczyka odsącz z zalewy i podziel na kawałki. Jajka posiekaj, a cebulę pokrój w talarki.
W garnku zasmaż masło z mąką. Dolej mleko i śmietankę. Mieszając, podgrzewaj, aż sos zgęstnieje.
Dodaj tuńczyka, jajka, kapary i cebulę. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Nałóż farsz na naleśniki, zwiń je w rulony i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Posyp startym se rem i zapiecz w piekarniku.Źródło: Telemax