Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z wędzonym łososiem"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 48
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2321
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 48
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2321
Składniki
Drobno posiekaj rzeżuchę. Twarożek wymieszaj z musztardą i 2/3 rzeżuchy. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Przygotuj ciasto naleśnikowe: Ubijaj jajka z mlekiem, dodając stopniowo mąkę tak, aby powstało gładkie ciasto.
Dodaj posiekany drobno szczypiorek i posól. Wysmaruj patelnię olejem, nalej chochelką trochę ciasta i obsmaż z obu stron do przyrumienienia. W ten sposób usmaż stopniowo cienkie naleśniki i poczekaj, aż trochę wystygną.
Posmaruj naleśniki pastą z twarogu i dodaj po plasterku wędzonego łososia.
Zwiń w rożek, posyp resztą rzeżuchy i podawaj na ciepło.
Czas przygotowania: 40 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień