Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z wędzonym łososiem"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 88
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1546
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2855
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 88
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1546
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2855
Składniki
Drobno posiekaj rzeżuchę. Twarożek wymieszaj z musztardą i 2/3 rzeżuchy. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Przygotuj ciasto naleśnikowe: Ubijaj jajka z mlekiem, dodając stopniowo mąkę tak, aby powstało gładkie ciasto.
Dodaj posiekany drobno szczypiorek i posól. Wysmaruj patelnię olejem, nalej chochelką trochę ciasta i obsmaż z obu stron do przyrumienienia. W ten sposób usmaż stopniowo cienkie naleśniki i poczekaj, aż trochę wystygną.
Posmaruj naleśniki pastą z twarogu i dodaj po plasterku wędzonego łososia.
Zwiń w rożek, posyp resztą rzeżuchy i podawaj na ciepło.
Czas przygotowania: 40 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień