Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące, doskonałe na obiad :) Z porcji wychodzi ok. 12 naleśników.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10895
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4858
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 982
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9345
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10895
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4858
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 982
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9345
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1389
Składniki
Makę, jajko, mleko, sól, wymieszać, dodać tyle wody, by wyszło odpowiedniej gęstości ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki.
Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę w kostkę, razem podsmażyć na margarynie, później dodać pieczarki, razem przysmażyć. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy, groszek konserwowy, przyprawić wegetą. Dolać śmietanę kremówkę, gotować jeszcze razem przez chwilę.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Na naleśniki nakładać porcję farszu i zwijać. Naleśniki ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Odrobinę farszu zostawić by, delikatnie wysmarować wierzch naleśników (mniej wysychają przy pieczeniu). Posypać startym żółtym serem, zapiekać ok.20-25min.