Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki zapiekane z bryndzą"
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 687
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 50
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 90
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 687
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 50
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 90
Składniki
Naleśniki: stop 3 łyżki smalcu. Kiedy ostygnie, wsyp mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli. Wymieszaj.
Wlej mleko roztrzepane z jajkiem i zmiksuj całość. Wsyp posiekaną zieleninę i wymieszaj. Na pozostałym smalcu usmaż cienkie naleśniki.
Farsz: osypek zetrzyj na tarce jarzynowej (część odłóż do posypania wierzchu dania). Resztę sera utrzyj z bryndzą.
Jeśli farsz jest za gęsty, dodaj trochę śmietany. Przypraw go pieprzem. Posmaruj naleśniki i zwiń je w rulon.
Małą tortownicę posmaruj resztą smalcu. Włóż naleśniki zwijając je tak, aby utworzyć ślimaka (zacznij od zewnętrznych ścianek).
Wierzch posyp resztą startego oscypka. Zapiekaj potrawę w gorącym piekarniku około 25-30 minut w temp. 160°C.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>Źródło: Bella Relaks