Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki zapiekane z kurczakiem i pieczarkami
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć na patelni. Przełożyć do miski. Na patelni na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę, dodać paprykę i smażyć 2 minuty. Dodać pieczarki pokrojone na plasterki. Całość smażyć do odparowania wody. Podsmażone warzywa przełożyć do kurczaka, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Wszystkie składniki na naleśniki oprócz mąki zmiksować. Na koniec dodać mąkę i ponownie zmiksować. Ciasto powinno być lejące. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać wody. Smażyć na patelni posmarowanej odrobiną oleju. Na każdego naleśnika nałożyć farsz i ok. 2 łyżki tartego sera. Zwinąć zaczynając od boków, a następnie od dołu na 3 razy. Jak to zrobić zobaczysz w filmie poniżej. Zwinięte naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posmarować ketchupem wymieszanym z majonezem. Posypać pozostałym serem. Naleśniki wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 25 minut bez temoobiegu lub do ładnego zarumienienia. Smacznego!