Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki zapiekane ze szpinakiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 37
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 107
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 37
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 107
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Składniki
Ciasto: zmiksuj na gładką masę podane . Odstaw ciasto na pół godziny i usmaż cieniutkie naleśniki.
Farsz: rozmrożony szpinak podsmaż na maśle. Wlej śmietanę, podgrzej. Przypraw farsz do smaku. Posmaruj naleśniki.
Sos: stop masło, wsyp mąkę i rozprowadź mlekiem. Przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Sosem polej naleśniki.
Zapiekaj około 25 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Michalina Kanafek z Wisły Wielkiej</strong>Źródło: Bella Relaks