Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki zapiekane ze szpinakiem"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 474
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 474
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Ciasto: zmiksuj na gładką masę podane . Odstaw ciasto na pół godziny i usmaż cieniutkie naleśniki.
Farsz: rozmrożony szpinak podsmaż na maśle. Wlej śmietanę, podgrzej. Przypraw farsz do smaku. Posmaruj naleśniki.
Sos: stop masło, wsyp mąkę i rozprowadź mlekiem. Przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Sosem polej naleśniki.
Zapiekaj około 25 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Michalina Kanafek z Wisły Wielkiej</strong>Źródło: Bella Relaks