Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie bezmięsne, smaczne i zdrowe.
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6833
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8567
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 184
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1168
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6833
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8567
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 184
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1168
Składniki
Z jajka, mąki (odkładamy tylko łyzkę do zasmażki), mleka, proszku i szczypty soli smażymy naleśniki na odrobinie oleju, względnie masła.
Z masła i łyżki mąki robimy jasną zasmażkę, na to wrzucamy rozmrożony wcześniej szpinak (ew. zamrożony w kulkach), doprawiamy gałką, solą i pieprzem, gotujemy ok 10 minut by odparował trochę.
W miseczce rozrabiamy twaróg ze śmietaną, solą i pieprzem (można dosmaczyć natką pietruszki, będzie ciekawiej i jeszcze zdrowiej).
Usmażone wcześniej naleśniki smarujemy masa twarogową, następnie szpinakową, zwijamy, układamy na papierze do pieczenia lub w foremce wysmarowanej masłem, posypujemy startym zółtym serem, zapiekamy ok 5-7 minut, aby wszystko się zagrzało, przegryzło a ser się rozpuścił. Smacznego!