Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki ze szpinakiem i szynką"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 888
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 188
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9296
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 888
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 188
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9296
Składniki
Wymieszaj mikserem mąkę z mlekiem, jajkiem i odrobiną soli. Ciasto odstaw pod przykryciem na około 10 minut, aby mąka spęczniała.
Szpinak przebierz, opłucz, dokładnie osusz listki i porwij je na kawałeczki. Szalotki obierz, grubo posiekaj. Szynkę oraz ser pokrój w kostkę. Natkę opłucz, osusz, posiekaj.
Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oleju. Smaż na nim szalotki oraz szpinak przez 4-6 minut. Pod koniec przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Wymieszaj z szynką i serem.
Rozgrzej dużą patelnię. Smaruj ją pozostałym olejem. Wylewaj porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Placki posmaruj nadzieniem szpinakowym. Złóż, formując rożki. Posyp przygotowaną natką.
ok. 35 min, 1 porcja zawiera ok. 430 kcal, ok. 2,70 zł za porcjęŹródło: Tina