Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleko – do kawy, naleśników, płatków na śniadanie (nawet na kaca). Ma wiele zastosowań, o których zapewne nie wiedziałeś. Poniżej przedstawiamy kilka z nich a także porady do czego je użyć by ułatwić gotowanie.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 75
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2368
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 75
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2368
Składniki
Polej kurczaka mlekiem a następnie oprósz go delikatnie mąką. W ten sposób uzyskasz chrupiącą skórkę.
Jeśli podczas smażenie Twoja cebula się przypala, podlej ją mlekiem. W ten sposób zachowa swój kolor i aromat oraz nie spali się.
Zdarzyło Ci się zapomnieć o schowaniu sera? Zalej go mlekiem i pozostaw na 30 minut. Po tym czasie powinien zmięknąć.
Jeśli rozmrażasz rybę, rób to w misce z mlekiem. Dzięki temu zachowa swoją świeżość i będzie mieć dobry smak.
Każdy lubi inny rodzaj jajecznicy. Jeśli należysz do tego typu ludzi, którzy wolą tę puszystą, to najprostszym sposobem na uzyskanie takiego rezultatu będzie dodanie odrobiny mleka. fot. 123rf/picsel