Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 400
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 400
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Składniki
Musimy mieć ładny wysoki kawałek fileta tak aby zrobić z niego sakiewkę.<nacinamy tylko z jednej strony tak aby napełnić filet farszem> Obraną pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach, dodać marchew, buraczki, odrobinę soli, pieprzu oraz przyprawy do mięsa. Następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko mieszamy. Naszą sakiewkę przyprawiamy w środku solą, pieprzem, przyprawą do drobiu. Serek topiony dzielimy na mniejsze kawałeczki. 1/3 serka umieszczamy w sakiewce następnie dodajemy 1/4 farszu, znów dodajemy serek, następnie farsz, serek i na koniec farsz <odrobinę farszu zostawiamy>. Następnie zamykamy gotową sakiewkę <zawiązujemy sznurkiem tak jak roladę lub spinamy wykałaczkami> Wierzch sakiewki przyprawiamy; solą, pieprzem, przyprawą do mięsa, ziołami do pizzy oraz ostrą papryką. Przekładamy na papier do pieczenia. Na roladkę nakładamy resztę farszu, liść laurowy oraz ziele angielskie. Tak przygotowaną sakiewkę zawijamy dokładnie w papier do pieczenia. Boki zawiązujemy sznurkiem. Wkładamy do garnka do gotowania na parze gotujemy około 40 minut.