Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 641
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 275
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 27218
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 641
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 275
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 27218
Składniki
Musimy mieć ładny wysoki kawałek fileta tak aby zrobić z niego sakiewkę.<nacinamy tylko z jednej strony tak aby napełnić filet farszem> Obraną pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach, dodać marchew, buraczki, odrobinę soli, pieprzu oraz przyprawy do mięsa. Następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko mieszamy. Naszą sakiewkę przyprawiamy w środku solą, pieprzem, przyprawą do drobiu. Serek topiony dzielimy na mniejsze kawałeczki. 1/3 serka umieszczamy w sakiewce następnie dodajemy 1/4 farszu, znów dodajemy serek, następnie farsz, serek i na koniec farsz <odrobinę farszu zostawiamy>. Następnie zamykamy gotową sakiewkę <zawiązujemy sznurkiem tak jak roladę lub spinamy wykałaczkami> Wierzch sakiewki przyprawiamy; solą, pieprzem, przyprawą do mięsa, ziołami do pizzy oraz ostrą papryką. Przekładamy na papier do pieczenia. Na roladkę nakładamy resztę farszu, liść laurowy oraz ziele angielskie. Tak przygotowaną sakiewkę zawijamy dokładnie w papier do pieczenia. Boki zawiązujemy sznurkiem. Wkładamy do garnka do gotowania na parze gotujemy około 40 minut.