Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Musimy mieć ładny wysoki kawałek fileta tak aby zrobić z niego sakiewkę.<nacinamy tylko z jednej strony tak aby napełnić filet farszem> Obraną pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach, dodać marchew, buraczki, odrobinę soli, pieprzu oraz przyprawy do mięsa. Następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko mieszamy. Naszą sakiewkę przyprawiamy w środku solą, pieprzem, przyprawą do drobiu. Serek topiony dzielimy na mniejsze kawałeczki. 1/3 serka umieszczamy w sakiewce następnie dodajemy 1/4 farszu, znów dodajemy serek, następnie farsz, serek i na koniec farsz <odrobinę farszu zostawiamy>. Następnie zamykamy gotową sakiewkę <zawiązujemy sznurkiem tak jak roladę lub spinamy wykałaczkami> Wierzch sakiewki przyprawiamy; solą, pieprzem, przyprawą do mięsa, ziołami do pizzy oraz ostrą papryką. Przekładamy na papier do pieczenia. Na roladkę nakładamy resztę farszu, liść laurowy oraz ziele angielskie. Tak przygotowaną sakiewkę zawijamy dokładnie w papier do pieczenia. Boki zawiązujemy sznurkiem. Wkładamy do garnka do gotowania na parze gotujemy około 40 minut.