Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobienie nuggetsów wcale nie jest trudne
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 105
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 105
Składniki
Piersi z kurczaka powinny być bez skórki i bez kości. Umyj je i pokrój w średniej wielkości kostkę. Posól i popieprz kawałki kurczaka.
Jajka rozbij do miseczki i rozbij widelcem.
W osobnej miseczce połącz ze sobą bułkę tartą, ser, paprykę i czosnek. UWAGA: zamiast bułki tartej możesz użyć płatków kukurydzianych, a wtedy nuggetsy będą bardziej chrupiące. Po prostu rozwałkuj płatki kukurydziane, aby się pokruszyły i zastąp nimi bułkę tartą.
Najpierw obtocz każdy kawałeczek kurczaka w jajku, a potem otocz go w bułce tartej z przyprawami. Gotowe kawałki odkładaj na osobny talerz.
Na dużej patelni rozgrzej trochę oleju.
Na rozgrzany olej wrzuć przygotowanego kurczaka i smaż go przez kilka minut, obracając często, aby każdy kawałek obsmażył się z wszystkich stron.
Gdy nuggetsy będą gotowe (powinny mieć złoty kolor) zdejmij je z patelni i wyłóż na papierowy ręcznik, aby wsiąknął on nadmiar oleju z nuggetsów.
Nuggetsy podawaj jeszcze ciepłe koniecznie z sosem pomidorowym lub czosnkowym.