Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki w sosie własnym to zdecydowanie jeden z naszych ulubionych obiadów. Bardzo szybki w przygotowaniu a w dodatku przepyszny. Polecam!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22542
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14845
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4645
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44331
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 614
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 629
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22542
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14845
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4645
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44331
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 614
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 629
Składniki
Mięso mielone łączymy z przyprawami, kaszą i jajkiem, dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi lepimy kuleczki. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy pulpeciki i obsmażamy je z każdej strony. Gdy mięso jest podsmażone dolewamy rosół - tyle aby zakryć pulpety. Garnek przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez ok 30 min. Po tym czasie w połowie szklanki wody mieszamy łyżkę mąki aby noe bylo grudek, dodajemy chochelkę sosu z pulpetow i mieszamy. Całość wlewamy do gotujących pulpetów i mieszamy aby sosik zgęstniał. Doprowadzamy do ponownego zagotowania i gotowe. Kosztujemy czy nie trzeba doprawić sosiku. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u nas ziemniaczki z koperkiem i warzywa. Smacznego!
Gdy używamy wody zamiast rosołu można dodać liść laurowy oraz ziele angielskie do smaku, ewentualnie vegetę.