Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ogórki kiszone"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1013
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34239
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1013
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34239
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Składniki
Na dnie przygotowanych słoików ułóż liście porzeczki, wiśni, dębu, połamane gałązki kopru z nasionami. W słoikach ciasno ułóż pionowo ogórki. Między nie włóż kawałki chrzanu i obrane ząbki czosnku.
Zagotuj wodę z solą. Zalej ogórki tak, aby były przykryte. Zakręć słoiki i odstaw do ukiszenia. Będą gotowe po około tygodniu. Można je przechowywać przez rok w chłodzie.Źródło: Świat kobiety