Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ogórki kwaszone z pomidorami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Ogórki i pomidory umyj oraz osusz. Chrzan obierz i pokrój na wiórki. Koper opłucz i wysusz. Do wyparzonych słoików włóż na dno po 2 ząbki czosnku, łodygę kopru i wiórki chrzanu. Układaj na przemian ogórki i pomidory.
Zagotuj wodę z solą. Wrzątkiem zalej warzywa i zakręć wyparzonymi nakrętkami. Odstaw na kilka dni w ciepłe miejsce. Gdy zakończy się fermentacja, słoje mocno dokręć i wynieś w ciemne miejsce, np. do piwnicy.Źródło: Tele Tydzień