Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ogórkowa pasta kanapkowa"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Składniki
Z pieczywa odetnij skórki. Każdą kromkę posmaruj cienką warstwą masła. Serek śmietankowy przełóż do miseczki. Utrzyj z przeciśniętym przez praskę lub obranym i posiekanym czosnkiem.
Ogórek wyszoruj starannie, pozostaw ze skórką. Pokrój w plasterki, a potem każdy plasterek na ćwiartki. Dodaj do serka razem z umytymi, osuszonymi i poszatkowanymi listkami świeżej mięty. Pastę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przekładaj nią po dwie kromki, dociśnij, przekrój na trójkąty.
Czas ok. 15 min; porcja – 230 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety