Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ogórkowa z koperkiem"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 101
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3339
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1191
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 101
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3339
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1191
Składniki
Tuszkę kurczaka podziel na porcje. Mięso opłucz. Włóż do garnka. Zalej ok. 7 szklankami zimnej wody. Doprowadź do wrzenia. Usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru. Dołóż przyprawy. Gotuj 45 minut.
Ziemniaki i włoszczyznę (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Dodaj do zupy ok. 15 minut przed końcem gotowania. Ogórki pokrój w plasterki. Włóż je do zupy, gdy warzywa będą już miękkie.
Śmietanę dobrze wymieszaj z mąką. Wlej do zupy. Przypraw ją do smaku. Koperek posiekaj, opłucz. Posyp nim gotową zupę.Źródło: Tina