Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet z awokado, pomidorami i grzybami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5669
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 954
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36627
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 113
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5669
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 954
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36627
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 113
Składniki
Rozgrzej olej na średniej patelni. Dołóż pieczarki pokrojone w kostkę, pomidory i smaż 3-5 minut. Zdejmij z patelni, dopraw tymiankiem, dodaj pokrojone w kostkę awokado.
Wymieszaj jajka z mlekiem i musztardą.
Wylej połowę jajecznej masy na lekko rozgrzaną patelnię. Smaż omlet na średnim ogniu z dwóch stron.
Nałóż na połowę gotowego omletu część warzyw ze startym serem. Przykryj nadzienie drugą częścią omletu, by się zapiekł.
Smaż na małym ogniu przez 1-2 minuty, aż nadzienie się podgrzeje. Wyłóż omlet na talerz i serwuj od razu. Powtórz tę czynność z drugą częścią ciasta.
Puszystość na medal
Aby omlet był bardziej puszysty, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę, a żółtka utrzyj z mlekiem osobno. Po czym delikatnie połącz .Źródło: Olivia