Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet z awokado, pomidorami i grzybami"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Składniki
Rozgrzej olej na średniej patelni. Dołóż pieczarki pokrojone w kostkę, pomidory i smaż 3-5 minut. Zdejmij z patelni, dopraw tymiankiem, dodaj pokrojone w kostkę awokado.
Wymieszaj jajka z mlekiem i musztardą.
Wylej połowę jajecznej masy na lekko rozgrzaną patelnię. Smaż omlet na średnim ogniu z dwóch stron.
Nałóż na połowę gotowego omletu część warzyw ze startym serem. Przykryj nadzienie drugą częścią omletu, by się zapiekł.
Smaż na małym ogniu przez 1-2 minuty, aż nadzienie się podgrzeje. Wyłóż omlet na talerz i serwuj od razu. Powtórz tę czynność z drugą częścią ciasta.
Puszystość na medal
Aby omlet był bardziej puszysty, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę, a żółtka utrzyj z mlekiem osobno. Po czym delikatnie połącz .Źródło: Olivia