Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z kaszą gryczaną i jarmużem to danie, które przygotujecie bardzo szybko. Do jego przygotowania możecie użyć wcześniej ugotowanej kaszy gryczanej, która została z np. z poprzedniego obiadu. Jest to danie dość sycące, zatem może podawane być na obiad jaki kolacje. Jego ciekawy smak na pewno zaskoczy nie jedno podniebienie. Przygotowałem go dla Was w dwóch wersjach. Pierwsza z zielonym jarmużem i groszkiem oraz druga z jarmużem fioletowym i fasolą. Zapraszam
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2183
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2183
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Składniki
Okej, to zaczynamy przygotowanie naszego omleta. Jedną jaki drugą wersję przyrządza się tak samo różnią się tylko dwoma składnikami. A samo przygotowanie jest banalnie proste. Zaczynamy! Cebulę obieramy i siekamy. Następnie przekładamy na patelnię, na której znajduje się już rozgrzany olej i szklimy ją.
Do miski wbijamy jajka dodajemy sól oraz pieprz. Wsypujemy do miski kaszę gryczaną i groszek lub fasolę ( w zależności, którą wersję robicie).
Następnie mieszamy wszystkie składniki w misce. I przekładamy na patelnie. Mieszamy z cebula i rozprowadzamy składniki omleta mniej więcej równomiernie po całej patelni. Następnie górę omleta posypujemy posiekanym jarmużem. Zmniejszamy moc palnika oraz przykrywamy patelnię przykrywką. Smażymy do momentu aż się zetnie. I nasz omlet z kaszą gryczaną i jarmużem gotowy! Smacznego!!